Paardencoaching

Wat is paardencoaching?

Een paard is een kudde dier en ook een vluchtdier. Daarom scannen paarden hun kuddegenoten voortdurend op spanning. ( in de natuur kan dat bijvoorbeeld op koliek zijn, of een blessure aan een been). De kudde is namelijk zo sterk als hun zwakste schakel. Zodra jij bij het paard in de bak stapt, zal hij jou als kuddegenoot beschouwen en op spanning checken. Dit doet een paard dus niet voor jou, maar voor zichzelf. Hij kan zelf geen spanning vasthouden. In tegenstelling tot de mens. Wij zetten het lekker vast in ons lijf, stampen ’t het liefst nog een beetje aan zodat er nog meer bij kan en proberen door te gaan met ons leven. Tot het echt niet meer gaat.

Het paard helpt jou met dingen loslaten, je bewust te worden van wat er op dat moment speelt en meer in je kracht te laten komen. Een paard is niet bevooroordeeld, heeft geen mening, is altijd eerlijk en puur en zal alleen maar laten zien wat hij bij jou voelt.

Als paardencoach observeer ik het gedrag dat het paard laat zien en vertaal ik dat naar degene die gecoacht wordt. Dit kan jou helpen om spanning los te laten.. Dit kunnen allerlei spanningen zijn. Van dingen die nu spelen , maar ook dingen uit het verleden. Het paard pakt datgene waar er op dat moment de meeste spanning op zit. Het is een prachtige, pure en zeer directe manier van coachen.

Ogen zijn de spiegels van de ziel

Scroll naar boven