Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam van Soest en ik ben 50 jaar jong. Ik woon samen en ben moeder van twee heerlijke kinderen, een dochter en een zoon. En oma van een geweldige kleindochter. Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen met de honden, varen, skiën en ik heb van mijn hobby ook mijn werk gemaakt. Lucky me!

Iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen! ( Bart Heeling)

Waarom ben ik paardencoach geworden?

In mijn schoonheidssalon kwam ik heel vaak mensen tegen met spanningen en stress.
En toen ik een aantal jaren geleden een paardencoach sessie bij mocht wonen, ontstond bij mij de grote wens om dit mooie werk ook te mogen gaan doen. Want wat is er nu mooier dan dat ik mensen van binnen én van buiten beter in hun vel kan laten zitten.
Na het afronden van de basisopleiding paardencoaching wist ik meteen dat ik nooit meer uitgeleerd zou raken over dit onderwerp. Het jaar erop heb ik de opleiding voor kindercoachen met paarden gedaan. Dit was voor mij een droom die uit kwam. Wat had ik deze tools graag gehad toen onze zoon klein was. Voor hem hebben we geroeid met de riemen die we op dat moment hadden. ( en het is gelukkig ook goed gekomen.) Maar het zou fijn zijn geweest als we het hem makkelijker hadden kunnen maken. Dat is wat ik graag zou willen voor kinderen die het nodig hebben.
Om wat meer “body” te krijgen, ben ik de opleiding voor algemeen coach ( dus zonder paarden) gaan volgen. Aangestoken door het enthousiasme van mijn kindercoach-docent, heb ik met heel veel plezier de opleiding Anders Leren met Paarden afgerond. En als aanvulling op deze mooie opleidingen, heb ik nog een basiscursus NLP mogen volgen. ( Neuro Linguïstisch Programmeren) Hoe zie jij de wereld en hoe reageer je daarop? Ook de basis opleiding Trauma en Systemisch heb ik met heel veel interesse en enthousiasme voltooid.

Inmiddels heb ik zelf meerdere sessies gehad en het blijft steeds weer een hele bijzondere, mooie en helende ervaring.
Dit werk is voor mij een pure passie en ik vind het een eer om mijn steentje bij te mogen dragen aan jouw positieve ontwikkeling.

De Paarden

Is ieder paard geschikt om mee te coachen?

Ja in principe wel. Het is wel handig als er een braaf paard voor wordt gebruikt.

Ik heb het grote geluk dat ik gebruik mag maken van de paarden en pony’s en de binnen- en buitenmanege van mijn schoonzoon en dochter.
Een voorstelrondje van de hele kudde paarden. Van links naar rechts.
Als eerste zie je de superlieve 6-jarige ruin Legend La Vie. Dit paard is een echte knuffelkont.
In het midden de E-pony Candy Boy van 14 jaar oud. Candy loopt hoog in de sport en soms is het voor hem een leuke afwisseling om te mogen helpen met coachen.
En aan de rechterkant de 14-jarige ruin Capi Rossi. Hij heeft een beetje Fries bloed en is een heel geduldig en lief coachpaard.
Onze A-pony Pasja is een echte kinderpony. Wanneer je haar ziet, zou je niet zeggen dat ze al 25 jaar is.
Ook de Haflinger Whiskey heeft deze mooie leeftijd en hij heeft al heel wat kinderen de tijd van hun leven bezorgd. Whiskey is een D-pony.
Ninah is een schimmeltje en met haar 4 jaar de jongste van het stel. Ze is heel lief en leergierig. Het is een A-pony dus ook geschikt voor jonge kinderen.
En last but not least: Pip een D-pony van 10 jaar oud en ook een schimmel. Pip is een echte schat.
Zo, dit was de hele kudde in Rhenen. Keuze genoeg. Zo kunnen we heel goed kijken wie er het beste bij wie past.

In Leersum / Overberg heb ik een buitenmanege ter beschikking en paard Luna. Luna is een hele gevoelige merrie en daardoor heel geschikt om mee te coachen.

Waar je ogen van gaan stralen,
moet je doen.

Scroll naar boven