What’s in a name?

Deze week kreeg ik een hele leuke vraag met betrekking op de naam van mijn bedrijf. Ben je Christen? Ik geloof wel, maar daar heb ik niet perse de naam voor gekozen. Ik probeer iedereen te respecteren en in zijn waarde te laten. Mijn oom heeft deze naam verzonnen. Hij is altijd heel creatief in dit soort dingen en ik vroeg hem of hij nog een mooie naam wist. Het kwam ook direct bij hem op en ik wist meteen dat dit de juiste naam was voor mij.
Maar waarom dan de naam BLESYOU?
Als eerste omdat het te maken heeft met de bles van een paard. Het is een witte plek op een paardenhoofd. Weliswaar met dubbel s, betekent het proost of gezondheid. Dat kan fysieke gezondheid, maar ook mentaal zijn natuurlijk. En dat is het stukje waar ik samen met het paard aan hoop bij te dragen: een mentaal gezonde situatie. Een bles is ook een ontschorste plek. Wanneer je een vervelende situatie hebt meegemaakt, voelt dat vaak als een wond; een ontschorste plek. Hoe mooi zou het zijn als we samen die wond kleiner kunnen maken of kunnen laten genezen?
De mevrouw die mij de vraag stelde, vertelde mij dat blessyou van Benedictio komt en letterlijk goede (bene) woorden spreken(dictio) betekent. Dit wist ik niet. Maar hoe mooi sluit dat aan bij wat ik wil uitdragen. Ik vertaal wat het paard mij laat zien, zodat je er zelf de juiste woorden aan kunt geven en er een proces op gang gezet kan worden om te verwerken.
Met het ontwerp van het logo ging het eigenlijk ook zo soepel. De eerste opzet was al bijna goed. Het kleurgebruik; bovenin blauw, de kleur van de lucht. Onderin groen, de kleur van de aarde. Mooi in balans. Dat is wat we graag willen tussen hoofd en hart. De paarden en de mens met elkaar in verbinding en samen een prachtige bles vormend.
Ook met het maken van de foto’s voor de website was er een fantastische klik tussen de fotograaf, de
Soms kloppen dingen gewoon helemaal en valt alles op zijn plaats. En dan tel je je zegeningen. Via de naam, de website en het logo straal ik precies uit wat ik uit wil stralen. En wanneer het even niet zo soepel verloopt, dan hoop ik dat ik met jou de reis mag maken om weer in balans te komen zodat je kunt genieten van de kleine dingen in het leven.

Scroll naar boven